Emblémázás

Emblémázás

Az ismert és egyedi technikák tárháza a gravír, lézer, szita, tamponnyomás, csomagolás, díszdoboz vagy ami eszünkbejut a kézbevételt követően látva a logót és a logózandó termék.


TRANSZFERNYOMÁS

Textil, műanyag, papír termékek emblémázási eljárása. Egészen a pár centis mérettől akár fél méteres emblémák is készíthetők ezzel az emblémázási móddal. Az emblémát színre kell bontani, és színenként filmre kell vinni. Az elkészült film segítségével készül a szita. A finomszövésű szitavászonra fényérzékeny anyagot hordanak fel, és a film segítségével levilágítják a szitát. Ahol a fény útját felfogta a sötét film, ott a szita kimosható marad, és átereszti a rajta átpréselt festéket a textil felületére. Emblémázás után magas hőfokon kezelünk minden terméket, hogy az elhelyezett logó tartós legyen


SZITANYOMÁS

Textil, műanyag, papír termékek emblémázási eljárása. Egészen a pár centis mérettől akár fél méteres emblémák is készíthetők ezzel az emblémázási móddal. Az emblémát színre kell bontani, és színenként filmre kell vinni. Az elkészült film segítségével készül a szita. A finomszövésű szitavászonra fényérzékeny anyagot hordanak fel, és a film segítségével levilágítják a szitát. Ahol a fény útját felfogta a sötét film, ott a szita kimosható marad, és átereszti a rajta átpréselt festéket a textil felületére. Emblémázás után magas hőfokon kezelünk minden terméket, hogy az elhelyezett logó tartós legyen.


HÍMZÉS

Textil termékek emblémázási eljárása. Első lépésben minden logóról egyedi hímző programot kell készíteni a gépek számára. A hímzési folyamat során az embléma színenként kerül a termékre, mely végül egy tartós, exkluzív megjelenési formát eredményez. Kis méret esetén az emblémák pontossága nehezen kivitelezhető, valamint a Pantone színeket csak megközelíteni tudjuk. Műhelyünkben összesen 35 hímző fej van, amelyekkel egyszerre akár 200 embléma is készíthető, attól függően, hogy mekkora a logó, hány öltést tartalmaz és mennyire könnyen helyezhető a termék a hímző gép alá.


SZUBLIMÁCIÓS TECHNOLÓGIA

Ezzel az emblémázási móddal gyakorlatilag lebontunk minden gátat a fotóminőségű gyártás útjából. A szublimációnál a felületi embléma magas felbontású, részlet gazdag képként jelenik meg, fényes, élénk színekkel (5760 x 1440 DPI). Az eljárás lényege, hogy a technológiában használt speciális festék gázhalmazállapotban kerül rá az emblémázandó felületre, azaz szublimál. A CMYK (4 szín color) festékkeverésből adódóan a direkt (pantone) színeket tartalmazó logóknál érdemes még mindig a hagyományos kerámia eljárást választani.


KERÁMIA EMBLÉMÁZÁS

Bögréket, poharakat magas hőfokon beégetett kerámia-, ill. üvegfestékkel lehet emblémázni. A transzfernyomáshoz hasonló technikával kerül a termékre az embléma, majd kemencében kiégetik. Pontos Pantone színt nehézkes ezzel az eljárással biztosítani, ugyanis a kerámia festékeket nem lehet tetszés szerint keverni.


GRAVÍROZÁS

Napjaink legfejlettebb emblémázási módja a lézergravírozás. Itt a logó felületi mélysége századmilliméterekben mérhető a korábbi mechanikus eljárásokhoz képest. A termék felülete gyakorlatilag az eljárás folyamán megég és így alakul ki az embléma. Kisméretű logó esetén is pontos.


KERÁMIA GRAVÍROZÁS

Ma is az egyik legkedveltebb reklámajándék a bögre, hiszen minden íróasztalon és konyhában legalább egyet találunk. A kerámia bögrének is adhatunk exkluzív megjelenést! A prémium szintű, részlet gazdag megjelenés mellett a tartóssága is vitathatatlan. Az eljárás ugyanaz a folyamat, mint bármely más fa vagy fém termék esetén. A lézersugarak a felületet megégetve lényegében kimarják a logó formáját a termékből. Mivel a sugarak pontosak, részletekben gazdag, akár kisméretű emblémákat is precízen dolgozunk ki a bögréken.


3D GRAVÍROZÁS

Gravírozó gépeink eddig is a legfejlettebb technikákat vonultatták fel műhelyünkben. Az egyre jobban teret hódító és rendkívül mutatós 3D képábrázolást is már láthatták partnereink, azonban most bemutatjuk a technológia Ferrariját… A legmodernebb technikánál, a 3D gravírozásnál az üvegtömb belsejében apró, a lézer fókuszpontjában létrehozott, mikro-robbanás okozta buborékok alkotják az emblémát. Egy-két ezertől akár több százezerig terjed a számuk az embléma részletgazdagságától függően.


TAMPONNYOMÁS

Műanyag, fém, fa, papír termékek emblémázási módja. Kis méretű, nagy pontosságú, jó felbontású nyomatok készíthetők vele. A tamponnyomás különleges előnye, hogy nem csak sík felületeken alkalmazható. Az emblémát színekre bontva filmre kell vinni, majd az utóbbi felhasználásával klisét kell készíteni. Az eljárás végeztével a klisén egy minimális mélyedés keletkezik, amit a tamponnyomó gép festékkel tölt fel, majd egy puha gumi segítségével a vékony festékréteget átadja az emblémázandó tárgyra. A maximális emblémázható felület 60×60 mm, azonban a tárgy jellege és a színek száma ezt befolyásolhatja.


TOLL SZITÁZÁS

A szitanyomás nem csupán pólók vagy papír termékek emblémázásra alkalmas. Az automata gépünk tollak gyors, látványos és nagy darabszámú emblémázására készült. Az eljárás maga szitanyomás a toll testének kerületén. Előnye, hogy a toll testére a tampon nyomásnál nagyobb embléma kerülhet a termékre, akár egészen körbe. A logó maximális szélessége 4-4,5 cm lehet, magassága pedig a toll testének kerülete – 10%.


EPOXY

A Poly Drop egy kétkomponensű poliuretán műgyanta, mellyel a grafikai iparban használt különböző kreatívokat lehet bevonni. Eredményül a kezelt felület fényes, lakozott hatású lesz, továbbá a 2 mm vastag epoxy rétegtől térbeli kinézetet kap. Az eljárás során a gyanta egyenletesen elterül a nyomtatott, riccelt matrica felületén, kristályos, fényes hatást keltve. Száradási ideje 1 nap. Ezt követően a Poly Drop csepp felülete rendkívül sima, csúszós lesz. Ellenáll az UV sugaraknak és más környezeti hatásoknak, károsodásoknak. A Poly Drop technológiával kezelt matricák nem sárgulnak, rendkívül rugalmasak, és megakadályozzák a nyomatok fakulását –


NAGYFORMÁTUMÚ DIGITÁLIS NYOMTATÁS

A ROLAND világhírű nagyformátumú nyomtatógyártó cég termékeinek alkalmazásával lehetőség nyílik speciális matricák, plakátok, molinók nyomtatására is. Természetesen fotó minőségben – ezzel új kapukat nyitunk a megszokott termékek korlátozott emblémázási módjairól a széles kihasználhatóság felé.


DIGITÁLIS NYOMDAGÉP

A grafikai részleg a 2008-as évben bővült a nevezett nagy teljesítményű digitális nyomdagéppel. A gép vásárlási célja az volt, hogy piaci előnyhöz jussunk a konkurens cégekkel szemben, és új megoldásokat, összeállításokat ajánljunk házon belüli alkalmazással.A Gép újdonsága, hogy a belső lapadagoló tálcákból kezelni tudja a nagyobb formátumú lapokat (akár 488×330 mm méretben), továbbá az oldalsó tálcából teljesen vízszintes a papír útja, így akár a 300g/m2-es papírokra is gond nélkül tud nyomtatni.